Credit: unsplash.com - Steve Johnson

Uzay ve teknoloji dünyasında yaşanan gelişmelerle adından sıkça söz ettiren Elon Musk'ın bir nöroteknoloji şirketi olan Neuralink'i daha önce duydunuz, değil mi? Vücut uzuvlarını kullanamayan kişilerin bir çip sayesinde dış dünya ile bağlantıya geçmesini sağlamak amacıyla kurulan şirket, Ocak ayında bir beyin çipi üretmiş ve bunu tüm dünyaya tanıtmıştı. İlk çip boyundan aşağısı felçli olan bir hastaya takılmış ve yalnızca düşünceleriyle bir bilgisayarı kullanabilmesi sağlanmıştı. Elon Musk, yaşanan gelişmelerin ardından on yıl içinde milyonlarca Neuralink çipini insanların beynine yerleştirmeyi düşündüklerini söylüyor.

Neuralink Devrimi: Beyin-Çip Entegrasyonu Yaklaşıyor

Elon Musk Neuralink ile 10 Yıl İçinde Beyinlere Çip Takmayı Planlıyor

Credit: unsplash.com - @growtika

İlk hasta bağımsızlığını kazandığını söylese de Neuralink çipinin olumsuz etkiler yaratacağına dair şüpheler devam etmekte. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, Neuralink'in ikinci katılımcısı olan Alex, geçtiğimiz günlerde implantını aldı ve sorunsuz bir şekilde iyileşti. Omurilik yaralanması sebebiyle beynine çip takılan Alex, cihaz sayesinde Counter-Strike 2 gibi nişancı oyunları oynayabiliyor ve telepatik yetenekleri ile CAD yazılımını öğreniyor. İkinci katılımcı, beyin-bilgisayar arayüzünü kullanarak 3D nesneler oluşturma ve Neuralink şarj cihazı için özel bir ürün tasarlayıp yazdırma gibi görevleri başarıyla tamamladı. Neuralink'in blog yazısında, çipin özgürlüğü ve bağımsızlığı yeniden kazanmak için büyük bir adım olduğu söyleniyor.

Elon Musk Neuralink ile 10 Yıl İçinde Beyinlere Çip Takmayı Planlıyor

Credit: www.pexels.com - Tima Miroshnichenko

Teknoloji dünyasında büyük yeniliklere imza atan Elon Musk, X platformunda "Her şey yolunda giderse birkaç yıl içinde yüzlerce kişi Neuralink'e sahip olacak, belki beş yıl içinde on binlerce, 10 yıl içinde milyonlarca kişi olacak" diyerek iddialarını sürdürüyor. Elon Musk, daha önceki röportajlarında zamanı geldiğinde süper zeki makinelere karşı mücadele edebilmek için insan beynini olabildiğince geliştirmek istediğini söylemişti. Yani, Neuralink çalışmalarının olumlu bir şekilde devam etmesi Musk'ın planlarıyla uyum içinde ilerliyor. Yine de beyne yerleştirilen çiplerin hacklenme olasılığı ve beyin dalgalarını teknoloji ile paylaşmanın getirebileceği sorunlar gibi endişeler devam ediyor.

Elon Musk Neuralink ile 10 Yıl İçinde Beyinlere Çip Takmayı Planlıyor

Credit: www.pexels.com - MART PRODUCTION

Özellikle de bu kadar kısa zaman içinde hızla gelişmeler kaydedilmesi, her yeni teknoloji ürününde olduğu gibi ters gidebilecek çok fazla faktörün olduğunu düşündürüyor. Ancak şimdiye kadar beyin çipini deneyen iki kişinin de bu durumdan memnun olduğu oldukça açık. Şimdilik beyin çipinin kaç kişiye ulaşacağı ve etkilerinin ne olacağı hakkındaki iddialar bilinmezliklerle dolu olsa da teknoloji tutkunu olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Yaşam Ekim 03, 2024
Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar

Yakında Sizlerle

Hizmet verdiğimiz tüm markalarımızın butik ve aksesuar ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz Borusan Oto Online Butik ve Aksesuar platformumuz çok yakında sizlerle!

Borusan Oto E-Bülteni

Borusan Oto’dan ve temsil ettiğimiz markalardan en son gelişmeleri, heyecan verici yenilikleri ve özel fırsatları paylaştığımız aylık Borusan Oto E-bülten’ini keyifle okumak için formu doldurarak üye olabilirsiniz.


Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.